A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja keretében 2018. szeptember 15-én került sor az erdélyi Máramaros megyében és a Szatmár megyei „Avasokban” tanulmányaikat magyar iskolában megkezdő előkészítősök beiratkozási ösztöndíjainak átadására. A helyszínre Nagy Domonkos István szervezetfejlesztési és informatikai igazgató és Csengeri Krisztina látogattak el.

Szeptember 15-én szombaton, a nagybányai magyarok egyik legnagyobb rendezvényén, a Főtér Fesztiválon került sor a Szövetség ösztöndíjainak átadására. A délelőtti program során 11 órától Nagy Domonkos István köszöntötte a jelen lévő gyermekeket és szülőket a Rákóczi Szövetség nevében, majd a Teleki Magyar Ház standjánál írhatták alá támogatási szerződésüket a szülők az ösztöndíjak átvételét megelőzően. Az esemény megszervezéséért köszönet illeti a Teleki Magyar Ház vezetőit, Markó Hajnalt és Dávid Lajost, valamint Balogh Brigittát.