2019. szeptember 27-én, pénteken Nagy Klaudia és Sullivan Ferenc magyar iskolaválasztási programokért felelős munkatársak a Nagymegyer és Vidéke Célalap területén 4 helyszínen összesen 147, tanulmányait magyar nyelvű osztályban megkezdő elsős kisdiáknak adták át a Rákóczi Szövetség magyar összefogást jelképező beiratkozási ösztöndíját. Az átadások során a Szövetség munkatársaival tartott Rostás László, a Nagymegyer és Vidéke Polgári Társulás vezetője, valamint Ambrus Gabriella, a társulás munkatársa.


12:30-tól az ekecsi alapiskolában 13 ekecsi és 15 nyárasdi kisdiák vette át az ösztöndíjat. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Polák László, a település polgármestere is. 14:00-tól Alistálon folytatódott az ösztöndíjak átadása, ahol – Horváth Tamás polgármester jelenlétében – a Corvin Mátyás Alapiskola 13 tanulója, a helyi református alapiskola 8 diákja, valamint a padányi alapiskola 2 diákja vette át az ösztöndíjat. 15:30-tól Csilizradványban 23 csilizradványi és 5 csilizpatasi tanuló részesült a Szövetség ösztöndíjában. 17:00-tól Nagymegyeren, a Bartók Béla Alapiskolában az iskola 67 tanulója, valamint az ekecsi speciális alapiskola 1 diákja vette át az ösztöndíjat.


Az átadási helyszíneken a gyermekek kedves műsorral köszöntették a Szövetség munkatársait, akik röviden bemutatták a Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját, majd átadták az ösztöndíjakat. A csilizradványi és nagymegyeri helyszíneken az átadásokon részt vett a tápiógyörgyei Torockó Társaság küldöttsége, élén Németh Csabával, a társaság elnökével. A programot közösen elfogyasztott vacsora zárta.

 

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program