2019. november 4-én és 6-án Komárom vidékén került sor a Rákóczi Szövetség iskolakezdési ösztöndíjainak az átadására.

November 4-én Martoson 3, Naszvadon 11, Ógyallán 10, Perbetén 11, Komáromszentpéteren 11, a komáromi Jókai Alapiskolából 38, a komáromi Marianum Egyházi Alapiskolából 33, valamint a komáromi Speciális Iskolából 5 kisdiák részesült a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező ösztöndíjban.

November 6-án Csallóközaranyoson 17, Ekelen 13, illetve Megyercsen 3 elsősnek adtuk át a Rákóczi Szövetség elismerését kifejező ösztöndíját.

A helyszíneken a Rákóczi Szövetséget Petrovay László magyar iskolaválasztási programokért felelős igazgató és munkatársa Nagy Klaudia képviselte. Az átadásokon jelen volt és annak lebonyolításában segített Varga Anna, Komárom és Vidéke Célalap vezetője. Perbetén, az átadási ünnepségen megtisztelt jelenlétével Zsitva Norbert, helyi polgármester, aki köszönetét fejezte ki a szülőknek helyes döntésükért. Megyercsen az eseményen jelen volt Molnár Zoltán, helyi polgármester.
Az átadásokat megelőzően Petrovay László köszöntötte a jelenlévőket, valamint röviden ismertette a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját. Valamennyi helyszínen a gyerekek színvonalas műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program