Temes megyében a Temesvári Magyar Napok keretében kerültek átadásra a Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíjai szeptember 29-én. Az ösztöndíjátadást Erdei Ildikó, a Temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum igazgatónője készítette elő. Az ösztöndíjakat Kalmár Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztosa, valamint Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet Igazgatója, a Rákóczi Szövetség tanácsadótestületének tagja adták át. A Rákóczi Szövetséget az eseményen Csizmadia Anna és Petrovay László képviselte.

Az ösztöndíjátadást bábjáték, valamint Kalmár Ferenc, Kántor Zoltán, Petrovay László, valamint Halász Ferenc, a Bartók Alapítvány elnökének rövid beszéde előzte meg. A felszólalók hangsúlyozták a magyar iskolaválasztás fontosságát, továbbá méltatták a szülők döntését, amiért magyar iskolát választottak gyermeküknek.

A beszédeket követően kerültek átadásra az ösztöndíjak, melyeket a megye 11 iskolájának 89 iskolakezdője és szüleik vettek át.

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program