Szeptember 21-én Bodrogszerdahelyen, Nagytárkányban és Királyhelmecen összesen 169 első osztályos tanuló szülei vehették át a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező beiratkozási ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség munkatársaitól.

Reggel 9 órai kezdettel a bodrogszerdahelyi alapiskolában az iskola diákjai által bemutatott műsort követően a helyi magyar elsősök mellett a szomotori és a nagykövesdi alapiskola diákjai vették át az ösztöndíjat. Az ösztöndíjátadást követően a Szövetség képviselőit Bányácski Henrietta igazgatónő és Tokár Rácz Mária igazgató-helyettes asszony fogadták.

A nagytárkányi alapiskolában a helyi diákok mellett battyáni, bélyi és tiszacsernyői tanulók vették át a Szövetség ösztöndíját. Az iskola részéről Bajzák Katalin igazgatónő volt jelen az átadáson. Királyhelmecen, a Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában az iskola elsősei mellett a helyi speciális iskola elsősei, valamint bacskai, bodrogszentesi, bolyi, kisgéresi, leleszi, nagygéresi, perbenyiki és zétényi elsősök szülei vették át az ösztöndíjat. Az átadást megelőzően Szabó Ferdinánd igazgató méltatta a Szövetség tevékenységét, valamint szavalatra került sor.

Mindhárom helyszínen a Szövetség munkatársa, Sullivan Ferenc köszöntötte a megjelenteket és gratulált a magyar iskola választásához. 

Az átadási ünnepségeken jelen volt még Leczo Bernadett, a királyhelmeci Közös Tanügyi Hivatal és a Királyhelmec és Vidéke Célalap vezetője, valamint Ádámosy Gábor, a nagykaposi Magyar Ház Petőfi-ösztöndíjasa.

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program