Szeptember 14-én Nagykaposon és Vajánban összesen 107 első osztályos tanuló szülei vehették át a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező beiratkozási ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség munkatársaitól.

Délelőtt a nagykaposi Magyar Házban a helyi speciális alapiskola, valamint a nagyszelmenci és a kaposkelecsényi alapiskola diákjai vették át az ösztöndíjat. Délben a vajáni református alapiskolában a helyi diákok mellett a csicseri, deregnyői és mokcsamogyorósi elsősök kapták meg a Szövetség ösztöndíját. Nagykaposon az Erdélyi János Alapiskola magyar tannyelvű elsősei, valamint 1 mátyócvajkóci tanuló vette át a támogatást. Mindhárom helyszínen a Szövetség munkatársai, Csenger Orsolya és Sullivan Ferenc köszöntötték a megjelenteket és gratuláltak a magyar iskola választásához.

Az ösztöndíjátadásokon jelen volt Gabri Rudolf, a Nagykapos és Vidéke Célalap vezetője, Gabri Kornélia, a Célalap munkatársa, Ádámosy Gábor, a nagykaposi Magyar Ház Petőfi-ösztöndíjasa, a helyi MKP képviseletében Varga Tibor, továbbá Szajkó Gábor, a sátoraljaújhelyi helyi szervezet elnöke.

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program