A Szenc és vidékének magyar iskolakezdői október 18-án a szenci városi művelődési központban részesültek ünnepélyes keretek között a Rákóczi Szövetség iskolakezdőket köszöntő ösztöndíjában. Az eseményen a házigazda Duray Rezső célalapvezető köszöntötte a nagyszámú közönséget a vendégekkel együtt. Az ünnepségen jelen volt többek között Süli János a magyar kormány tárca nélküli minisztere, Pánczél Károly a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Prokopp Mária az ELTE professzora és a Beiratkozási Program támogatója, illetve a Rákóczi Szövetség képviseletében Dr. Halzl József tiszteletbeli elnök, Csáky Csongor elnök és Csizmadia Anna munkatárs. Jelen volt az eseményen Szenc és vidékének több polgármestere, illetve önkormányzati képviselője is, köztük Németh Gabriella Pozsony megye képviselője. Az eseményen beszédet mondott Dr. Halzl József tiszteletbeli elnök, Süli János miniszter és Pánczél Károly elnök.

Összesen 48 gyerek – Szencen 27, Félben 13, Rétén 3, Zonctoronyban 2 és Hegysúron 3 kisdiák kezdte meg a magyar iskolát.