A Rákóczi Szövetség 2018 őszén is több mint 300 délvidéki, szórványban élő magyar iskolakezdőnek adott ösztöndíjat Beiratkozási Programja keretében. 2018. október 25-26. között a Bánság szórványtelepülésein a Rákóczi Szövetség részéről Bálinger Péter és Pálinkás Barnabás munkatársak köszöntötték az iskolakezdőket.

2018. október 25-én, Ürményházán, Székelykevén és Torontálvásárhelyen összesen 26 kis elsős vehette át ösztöndíját. Az átadásokra a Szövetség munkatársait elkísérték a Magyar Nemzeti Tanács tagjai is: Zséli Ágnes, Bacsik Lőrinc Natália és Molnár Attila.

2018. október 26-án, pénteken Muzslyán, Törökbecsén, Beodrán, Nagykikindán, Szajánon és Törökkanizsán 87 magyar iskolakezdő részesült a Rákóczi Szövetség iskolakezdési ösztöndíjában. Az ünnepélyes átadásokon a Magyar Nemzeti Tanács részéről Negri Ibolya, Dolinszky Gábor és Petkovics Márta vett részt.

Az ösztöndíjátadások két útvonalon valósultak meg. Gomboson, Bácsgyulafalván, Nemesmiliticsen, Zomboron, Bezdán, Maradékon, Újvidéken, Temerinben és Szenttamáson a Rákóczi Szövetséget Aradi Márk és Petrovay László munkatársak képviselték. A Szövetség képviselőit október 25-én Pribila Attila, 26-án dr. Vitkay Kucsera Ágota, Sóti Attila és Erdődi Edvina kísérte. A Szövetség képviselői a két nap folyamán 9 helyszínen, 12 iskola, összesen 143 kisdiákjának gratuláltak az iskolakezdéshez és fejezték ki elismerésüket a szülőknek, amiért magyar iskolát választottak gyermekeik számára.

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program