2018. október 10-én, szerdán került sor az Érsekújvár és Vidéke Célalap iskoláiban a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási ösztöndíjainak átadására. A nap első két helyszínén Nagy Domonkos István szervezetfejlesztési igazgató képviselte a Rákóczi Szövetséget. A Célalap részéről Szabó Dezső célalapvezető vett részt az ünnepségeken.

A nap első helyszíne Szimő volt, ahol elsőként Lóthi Blanka igazgatónő, majd Nagy Domonkos István, Szabó Dezső és Bób János polgármester köszöntött a gyermekeket és szüleiket. A 9 iskolakezdő ösztöndíjaik átvétele előtt kis műsorral kedveskedett a vendégeknek. A második helyszín a tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskola volt, ahol Tóth Szilvia igazgatónő szólt elsőként, őt a gyermekek színvonalas produkciója követte, majd Nagy Domonkos István szervezetfejlesztési igazgató mutatta be a Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját és átadta a 18 iskolakezdő ösztöndíját.

Ugyancsak 2018. október 10-én Nyitranagykér és Érsekújvár első osztályosai számára is átadta az ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség A gyerekek ünnepi műsorát követően a Szövetség képviseletében Csáky Csongor és Csizmadia Anna átadták a magyar összefogást jelképező ösztöndíjakat a nyitranagykéri alapiskolában és az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolában is.

Nyitranagykéren 4, Érsekújváron 37 kisdiák kezdte meg az első osztályt.