November 14-én a Szepsi és Vidéke Célalap területén összesen 124 magyar tanítási nyelvű alapiskolába lépett első osztályos tanuló szülei vehették át a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező beiratkozási ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség  munkatársaitól.

Méhészudvarnokon, a helyi egyházi alapiskolában 7 első osztályos növendék szülei vették át az elismerést. Az átadáson jelen volt a község polgármestere, Simkó Csaba is. Ezt követően Szepsiben, a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Alapiskolában a gyermekek műsorát követően 11 tanuló szülei kapták meg az ösztöndíjat. Majd a szepsi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskol és Gimnáziumban folytatódtak az átadások Horváth Ottó közreműködésével. Buzitán 27, Alsóláncon 4 magyar alapiskolába lépett elsős szülei vehették át a támogatást, utóbbi helyszínen jelen volt a község polgármestere, Kovács Gyula is. A nap utolsó átadására Tornán került sor, ahol 19 elsős növendék kapta meg az ösztöndíjat.

Az átadásokon a Rákóczi Szövetséget Köteles László, a Szepsi és Vidéke Célalap vezetője, Váradi Zsolt, a Rákóczi Hálózat tornaljai munkatársa, valamint Vitek István és Sullivan Ferenc, a budapesti iroda munkatársai képviselték.