November 21-én a Párkány és Vidéke Célalap területén, Ipolyszalkán, Párkányban, Muzslán, Köbölkúton, Kéménden és Szőgyénben kerültek átadásra a Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíjai. Az ösztöndíjátadásokat Himmler György, a Párkány és Vidéke Célalap vezetője készítette elő, az átadásokon a Rákóczi Szövetséget Petrovay László magyar iskolaválasztási programokért felelős igazgató és munkatársa Nagy Klaudia képviselte.

Párkány és vidékén a magyar összefogást jelképező ösztöndíjak átadási ünnepségén jelen volt Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár, Farkas Iván az MKP gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke, Fülöp Péter miniszteri biztos, Bánhidy László Esztergom város alpolgármestere, Szűcs František Köbölkút polgármestere, Tata Város Önkormányzat Képviseletében Michl József polgármester úr és Osgyáni Zsuzsanna nemzetközi referens, Halzl József a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke, illetve Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke.

Az ösztöndíjak átadását a gyermekek színvonalas műsora, valamint a fent említett személyek üdvözlő szavai előzték meg. Elismerésüket fejezték ki a szülők felé, hogy magyar iskolát választottak gyermeküknek, valamint az anyanyelven való tanulás fontosságát hangsúlyozták. Petrovay László röviden ismertette a Magyar Iskolaválasztási Program történetét, különböző programjait, az eddigi elért eredményeket, valamint az ösztöndíjátadások menetét.

Az ünnepség alkalmával összesen 132 gyermek részesült ösztöndíjban.

Képgaléria:

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program