November 6-án, a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap területén történő ösztöndíjátadások első napján összesen 90 első osztályos tanuló szülei vehették át a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező beiratkozási ösztöndíját a Rákóczi Szövetség munkatársaitól. Az átadási ünnepségek kezdetén a jelenlévőket Ibolya Olivér, a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola igazgatója, a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap vezetője köszöntötte, majd Sullivan Ferenc bemutatta a Rákóczi Szövetség beiratkozási programját és gratulált a szülőknek a magyar iskolaválasztáshoz. Ezt követte az ösztöndíjak átadása, melyben segédkeztek a célalap munkatársai, Radványi Erzsébet és Szamaránszky Anikó is.

November 7-én, a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap területén történő ösztöndíjátadások második napján összesen 51 első osztályos tanuló szülei vehették át a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező beiratkozási ösztöndíját a Rákóczi Szövetség munkatársaitól. 

Az iskolás gyermekek több helyszínen színvonalas műsort mutattak be, Nemeshodoson az új iskolaépületben tartott ösztöndíjátadáson részt vett és köszöntőt mondott Balódi László, a település polgármestere is.

November 8-án, a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap területén történő ösztöndíjátadások harmadik napján összesen 245 első osztályos tanuló szülei vehették át a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező beiratkozási ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség munkatársaitól.

 A dunaszerdahelyi alapiskolák ösztöndíjátadási ünnepségein jelen volt Puha György képviselő úr is, aki röviden köszöntötte a szülőket, valamint felhívta a figyelmet a magyar iskola előnyeire, kultúramegtartó szerepére.

 A Szövetséget az átadásokon a központi iroda munkatársai, Petrovay László és Bálinger Péter képviselték.

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program