A gútai célalap területén 2018. szeptember 24-én a gútai Kultúrház Színháztermében került sor a Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíjainak átadására, összesen 71 magyar iskolakezdő kisdiák részére, akik a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpontot, a Corvin Mátyás és a II. Rákóczi Ferenc Alapiskolát, valamint a Speciális Iskolát képviselték.

Az ösztöndíjátadás Horváth Árpád polgármester ünnepi beszédével indult, majd Pálinkás Barnabás a Rákóczi Szövetség nevében köszöntötte az ösztöndíjasokat, kiemelve, hogy ez a jelképes összeg egy távoli kézfogás az anyaország részéről mindazoknak, akik vállalják azt, hogy magyar iskolába íratják gyermekeiket. Az ösztöndíjak átadása előtt a gútai iskolások kultúrműsorát tekinthették meg a jelenlévők, végül a három magyar iskola igazgatói köszöntötték a szülőket.

A gútai célalap területén 2018. szeptember 25-én Nagykeszi, Csicsó, Lakszakállas, Nemesócsa és Tany kisdiákjai vehették át iskolakezdési támogatást a Rákóczi Szövetség képviselőitől. Az ösztöndíjátadások Nagykeszin, az Alapiskolában kezdődtek, ahol 4 kisdiák részesült elismerésben, majd a csicsói Gáspár Sámuel Alapiskolában 14 elsős vehette át ösztöndíját. A következő helyszínen, Lakszakállason a 17 kisdiák kezdte meg tanulmányait, majd a nap végén Nemesócsán 13 helyi és 2 tanyi kisdiák részesült ösztöndíjban.

Az iskolakezdők valamennyi helyszínen rövid műsorral kedveskedtek, bemutatva az első hetekben tanult dalokat, mondókákat.

A beiratkozási program támogatójaként Nemesócsán jelen volt Györe László Tápiószentmárton polgármestere is és személyesen gratulált a kidiákoknak és köszönte meg a szülők döntését.

Az ösztöndíjátadást Angyal Adrianna készítette elő.

 

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program