November 20-án a Rozsnyó és Vidéke Célalap területén összesen 116 magyar tanítási nyelvű alapiskolába lépett első osztályos tanuló szülei vehették át a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező beiratkozási ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség munkatársaitól.

A krasznahorkaváraljai magyar tanítási nyelvű alapiskolában az iskola tanulói által bemutatott színvonalas műsort követően Spusák Ágnes, az intézmény igazgatónője, Beke Zoltán rozsnyói helytörténész és önkormányzati képviselő, valamint Palcsó Zsóka, a Rozsnyó és Vidéke Célalap vezetője és a rozsnyói Rákóczi Magyar Ház elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Bálinger Péter, a központi iroda munkatársa bemutatta a Szövetség beiratkozási programját és gratulált az iskolaválasztáshoz, majd átadásra kerültek az ösztöndíjak.

A rozsnyói Városháza dísztermében folytatódtak az ösztöndíjátadások, ahol a rozsnyói Fábry Zoltán Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolája elsős növendékei mellett 10 környékbeli település – Beretke, Csoltó, Gömörhosszúszó, Kecső, Pelsőc, Szádalmás, Szilice, Tornagörgő, Várhosszúrét és Gice – elsőseinek szülei vették át a támogatást. A rendezvényen Palcsó Zsóka és Beke Zoltán köszöntőjét követően a Ringató programot mutatták be a program kőrösi és rozsnyói munkatársai, majd a Sajó Banda gömöri népzenei műsora következett. Ezt követően Sullivan Ferenc, a központi iroda munkatársa bemutatta a Szövetség beiratkozási programját és gratulált az iskolaválasztáshoz, majd átadásra kerültek az ösztöndíjak. 

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program