2019. november 20-án a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja keretében a Párkány és Vidékén köszötöttük az elsősöket és szüleiket. 

A nap Ipolyszalkán vette kezdetét, ahol 10 iskolakezdő vehette át ösztöndíját a Szövetség, majd Radnai Bertalan ipolytölgyesi polgármester köszöntőjét követően.

Innen a Szövetség képviselői Párkányba utaztak, ahol az Ady Endre Alapiskolában Fodor Zsuzsanna igazgatónő és Himmler Zsófia igazgatóhelyettes, valamint Farkas Iván megyei képviselő fogadták őket. Az ünnepségre ellátogatott Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára is, hogy köszöntse a jelenlévő 65 párkányi és 5 nánai, 15 kéméndi iskolakezdőt és szüleiket. 

A nap programja a muzslai Endrődy János Alapiskolában folytatódott, ahol Ölveczky Árpád iskolaigazgató és Farkas Iván polgármester köszöntötte Lőrinczi Zoltánt és a Szövetség képviselőit. Az iskolakezdők műsorát a köszöntők követték, majd a 20 gyermek szülei szerződéskötés után vehették át az ösztöndíjakat. Ezt követően Farkas Iván vezetésével a köbölkúti Stampay János Alapiskolába látogatottak a Szövetség munkatársai, ahol a 14 köbölkúti gyermek mellett 4 kisújfalui iskolakezdőt is ösztöndíjban részesítettek. Az ünnepségen jelen volt Bolya Szabolcs alpolgármester, megyei képviselő is.

A nap utolsó helyszíne a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola volt, ahol a 16 iskolakezdő műsorát követően Nagy Domonkos István, majd Tata város frissen megválasztott alpolgármestere, Rigó Balázs köszöntötte a gyerekeket és szülőket, valamint részükre a város, mint támogató nevében átnyújtotta a magyar iskolaválasztás érdekében létrejött társadalmi összefogást jelképező ösztöndíjat.

Képgaléria:

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program