December 13-án, a Lévai Juhász Gyula Alapiskolában kerültek átadásra a Rákóczi Szövetség, magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíjai. Hagyományosan Léva ad otthont az ösztöníjprogram záró eseményének, így idén Léva volt a 410. helyszín, ahol a Szövetség képviselői köszöntötték az iskolakezdő kisdiákokat és szüleiket. Az ösztöndíjátadó ünnepségen a szülőket és vendégeket köszöntötte Andruska Csilla igazgatónő, majd a gyermekek színvonalas Luca napi műsort mutattak be. Ezt követően Süli János miniszter, T. Mészáros András Érd Megyei Jogú Város volt polgármestere, Dr. Halzl József a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke és Petrovay László magyar iskolaválasztási programokért felelős igazgató gratulált a szülőknek ahhoz a jó és felelős döntéshez, hogy magyar iskolát választottak gyermekük számára. Az ösztöndíjátadáson jelen volt Márvány Miklós a Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének elsőbeosztott tanácsosa, Szűcs Gábor Érd Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint Baracskayné Komonyi Angéla Érd Érd Megyei Jogú Város nemzetközi kapcsolatok referense. Az eseményen 10 iskolakedző diák részesült a magyar társadalom elismerését kifejező ösztöndíjban.