2019. szeptember 21-e és 27-e között Petrovay László magyar iskolaválasztási programokért felelős igazgató és Bálinger Péter magyar iskolaválasztási programokért felelős munkatárs Erdély területén 333, tanulmányait magyar nyelvű előkészítő osztályban megkezdő gyermeknek adták át a Rákóczi Szövetség magyar összefogást jelképező ösztöndíját. Az ösztöndíj összesen 30 helyszínen, 44 iskola tanulói részére került átadásra.

A Rákóczi Szövetség munkatársai az átadási helyszíneken köszöntötték a megjelent szülőket, röviden bemutatták a Szövetség Iskolaválasztási Programját, majd gratuláltak az iskolaválasztáshoz. A gyermekek több helyszínen színvonalas műsorral köszöntötték a Szövetség képviselőit.

Az első erdélyi helyszínen - Nagybányán - a Főtér Fesztivál keretein belül kerültek átadásra Máramaros megye magyar előkészítőseinek ösztöndíjai. A színpadon Petrovay László köszöntötte a szülőket, majd röviden ismertette az iskolaválasztási program főbb pontjait. Az átadáson jelen voltak helyi partnereink, Markó Hajnal a Teleki Magyar Ház programszervezője és Varga Orsolya, a Petőfi Program ösztöndíjasa.

Désen és környékén a Szövetség munkatársaival tartott Metz Róbert, a Petőfi Program ösztöndíjasa, valamint két helyi partnerünk Pávai Erika és Varga Lóránd.

Besztercén és vidékén Antal Attila, az Andrei Mureşanu Főgimnázium aligazgatója, Szászrégenben Nagy F. Attila, területi kapcsolattartó, Tordán Józan Erzsébet, a Jósika Miklós Elméleti Líceum igazgatónője, Fehér megyében Nagy Tímea, kisebbségi tanfelügyelő és Szabó Csilla, óvódapedagógus kísérte a szövetség munkatársait. A szászrégeni átadáson tiszteletét tette a város alpolgármestere is, Márk Endre Dezső.

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program