2019. október 03-án Somorja és Vidéke Célalap területén a Rákóczi Szövetség képviseletében Petrovay László magyar iskolaválasztási programokért felelős igazgató és munkatársa Nagy Klaudia köszöntötték a magyar iskolaválasztókat és szüleiket.  Somorja és Vidékén 8 helyszínen, összesen 125, tanulmányait magyar iskolában megkezdő kiselsős részére adták át a társadalmi összefogást jelképező ösztöndíjat. Az átadási helyszíneken Petrovay László röviden bemutatta a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját és ismertette az ösztöndíjátadások gyakorlati menetét.  A nagyszarvai ünnepségen részt vett László Zoltán helyi polgármester, aki gratulált a szülőknek helyes döntésükért. Megtisztelt jelenlétével Somorja polgármestere, Orosz Csaba, aki Tejfalu és Somorja településen fejezte ki elismerését a szülőknek azért, hogy magyar iskolát választottak gyermekeiknek. A békei ünnepségen megjelent Janikovics Katalin, helyi polgármester asszony, aki szintén gratulált a szülőknek és gyermekeinek a magyar tannyelvű iskola választásához. Az ösztöndíjátadásokat több helyszínen a gyermekek színvonalas műsora előzte meg.