2019. október 15-én és 16-án a Szövetség munkatársai a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap területén összesen 96, tanulmányait magyar tannyelvű alapiskolában megkezdő elsős kisdiáknak adták át a Rákóczi Szövetség magyar összefogást szimbolizáló ösztöndíját.
Október 15-én Egyházkarcsán 8 gyermek, Nemeshodoson szintén 8 gyermek, Nagyabonyban 2 tanuló, Felsőpatonyban 5 elsős kisdiák vette át az ösztöndíjat. A nap a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában zárult, ahol 21 gyermek részesült a Szövetség ösztöndíjában.
Október 16-án Csallóközkürtön 7 gyermek,  Vásárúton 14 tanuló, Felsővámoson 3 kisdiák, Pozsonyeperjesen 14 gyermek részesült az ösztöndíjban. A nap utolsó átadására Kisudvarnokon került sor, ahol szintén 14 elsős kisdiák vette át a támogatást.
Az ünnepségeken a Szövetség munkatársaival tartott Ibolya Olivér, a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap Vezetője, valamint Radványi Erzsébet és Sztranyovszky Anikó, a célalap munkatársai. Az ösztöndíjak átadását megelőzően a Szövetség munkatársai gratuláltak a megjelent szülőknek az iskolaválasztáshoz, majd röviden bemutatták a Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját. Több helyszínen a diákok és pedagógusok színvonalas műsorral kedveskedtek.