Alábbiakban az idén 26. alkalommal meghirdetett Gloria Victis történelmi vetélkedőről olvashat általános és praktikus információkat. Amennyiben nevezni szeretnének a vetélkedőre, kövessék a lentebb, a Tudnivalók részben található útmutatót!

Bejelentkezés, regisztráció

Belépés a Gloria Victis 2021-es, I. fordulós feladatlapjának kitöltéséhez.

TUDNIVALÓK - Gloria Victis 2021

Gloria Victis 2021 - Felhívás

GLORIA VICTIS – 2021

Kárpát-medencei középiskolai történelmi vetélkedő

A Rákóczi Szövetség 2021-ben 26. alkalommal hirdeti meg Kárpát-medencei középiskolások számára Gloria Victis elnevezésű történelmi vetélkedőjét. A vetélkedőbe minden évben több száz Kárpát-medencei középiskola három fős diákcsapata kapcsolódik be. A vetélkedő idei témája:

Magyarország az Árpád-korban

A három fordulóból álló vetélkedő meghirdetése minden évben tavasszal történik. A háromfős csapatok egy tesztsor kitöltésével nevezhetnek. A beküldött dolgozatok alapján a legjobb 60 csapat kap meghívást a második fordulóra, amelyet a Rákóczi Szövetség egy háromnapos ifjúsági találkozó és 1956-os emlékünnepség keretében Budapesten, a Műegyetemen rendez, hagyományosan október 21. és 23. között.

Az idei évben az első forduló feladatsorának kitöltése a Rákóczi Szövetség weboldalán, regisztrációt követően történik. A nevezés a csapat adatainak megadásával és a feladatlap kitöltésével automatikusan megtörténik. Tájékoztató, ajánlott irodalom és további részletek:

https://www.rakocziszovetseg.org/rendezvenyek/gloria-victis-2021

Figyelem! A koronavírus járványra való tekintettel az induló csapatokat arra kérjük, a feladatmegoldáshoz szükséges egyeztetéseiket telefonon és elektronikus úton szervezzék és bonyolítsák!

A mai naptól elérhető feladatlap kitöltésére 2021. június 9., szerda éjfélig van lehetőség.

A csapat adatai és a feladatlap a határidőig online szerkeszthető. A szakmai zsűri kizárólag azon csapatok feladatlapját bírálja el, ahol a csapatra és csapattagokra vonatkozó adatok kitöltése hiánytalanul megtörtént! A zsűri a Szövetség rendszerébe beérkezett feladatlapokat azok 2021. június 9. éjféli állapota szerint pontozza (A legutolsó mentést vesszük figyelembe)!

Az első forduló eredményéről 2021. szeptember 5. után értesítjük a csapatokat, illetve az eredmények megtekinthetők lesznek a Rákóczi Szövetség honlapján is.

A második fordulóba jutott 60 csapat október 22-én írásbeli fordulón méri össze tudását, és ennek eredménye alapján a legeredményesebb tíz csapat kerül be az október 23-i szóbeli döntőbe. A döntőben neves szakemberekből álló zsűri előtt, számos igényes feladat révén dől el a vetélkedő végső sorrendje. Valamennyi döntőbe és középdöntőbe jutott csapat értékes könyvjutalomban részesül, a legjobb három csapat tagjai, valamint a felkészítő tanáraik pedig egy színvonalas, többnapos kirándulásra is meghívást kapnak.

A vetélkedővel kapcsolatos további információ a Rákóczi Szövetség központi e-mail címén (info@rakocziszovetseg.hu) kérhető.

Kik jelentkezhetnek a vetélkedőre?

A vetélkedőre 3 fős középiskolás diák csapatok jelentkezhetnek felkészítő tanáruk irányításával.

Regisztráció, bejelentkezés

A feladatlap eléréséhez, ill. a Gloria Victis történelmi vetélkedő első fordulójában való részvételhez a fenti, "BEJELENTKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ" nevű mezőben kell először regisztrálni, majd belépve kitölteni minden szükséges űrlapot az induló csapatoknak.

FIGYELEM! Kérjük, minden induló 4 tagú csapat (3 diák és 1 felkészítő tanáruk) csak egy fiókot regisztráljon!

A regisztráció és bejelentkezés menete:

  1. "Fiók létrehozása" lehetőségre kattintva megnyílik a regisztrációs űrlap.
  2. A szükséges adatok megadása és az "Adatkezelés*" mező kipipálása után kattintson a "REGISZTRÁLÁS" gombra.
    Figyelem! A jelszó legalább 8 karakterből álljon és tartalmaznia kell minimum 2 nagybetűt és 1 számjegyet!
  3. Rendszerünk automatikus e-mailt küld, melyben megerősítheti regisztrációját.
  4. FIGYELEM! Amennyiben a visszaigazoló e-mailt nem kapja meg néhány percen belül, úgy kérjük, a regisztrációkor megadott címhez tartozó fiók Levélszemét/Spam mappáját is nézze át!
  5. Az e-mailben található hivatkozásra kattintva erősítse meg regisztrációját! Ha nem kattint az aktiváló linkre, nem fog tudni bejelentkezni!
  6. Az előző oldalra visszatérve, a regisztráció hitelesítését követően adja meg felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a "BEJELENTKEZÉS" gombra
  7. Amennyiben a bejelentkezés sikeres, úgy a képernyőn üdvözlő szöveg köszönti, a menüben pedig egy "Csapatunk (GV)" nevű új menüpontot láthat.

 

Nevezés és a feladatlap kitöltése, ajánlott irodalom

Regisztráljon és/vagy jelentkezzen be további információért!

Tájékoztató - Koronavírus járvány

Figyelem! A koronavírus járványra való tekintettel az induló csapatokat arra kérjük, a feladatmegoldáshoz szükséges egyeztetéseiket telefonon és elektronikus úton szervezzék és bonyolítsák!

Elbírálás

A csapat adatai és a feladatlap a határidőig online szerkeszthető. A szakmai zsűri kizárólag azon csapatok feladatlapját bírálja el, ahol a csapatra és csapattagokra vonatkozó adatok kitöltése hiánytalanul megtörtént! A zsűri a Szövetség rendszerébe beérkezett feladatlapokat azok 2021. június 9-e éjféli állapota szerint pontozza!

Az első forduló eredményéről 2021. szeptember 5. után értesítjük a csapatokat, illetve az eredmények megtekinthetők lesznek a Rákóczi Szövetség honlapján is.

Középdöntő és döntő

A második fordulóba jutott 60 csapat október 22-én írásbeli fordulón méri össze tudását, és ennek eredménye alapján a legeredményesebb tíz csapat kerül be az október 23-i szóbeli döntőbe. A döntőben neves szakemberekből álló zsűri előtt, számos igényes feladat révén dől el a vetélkedő végső sorrendje.

Nyeremények

Valamennyi döntőbe és középdöntőbe jutott csapat értékes könyvjutalomban részesül, a legjobb három csapat tagjai, valamint a felkészítő tanáraik pedig egy színvonalas, többnapos kirándulásra is meghívást kapnak.

Kapcsolat

Ha kérdése van a vetélkedővel kapcsolatban, írjon e-mailt az info@rakocziszovetseg.hu e-mail címre!