A rendezvény megnyitóján részt vett Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, Dr. Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, Takaró Mihály, irodalomtörténész és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

A járványhelyzet miatt a külhoni tanárok sajnos nem kapcsolódhattak be az idei táborba.

 

Pedagógus Tábor 2020

 

 A szakmai előadók mellett ellátogatott a táborba Ruszin Romulusz, helyettes államtitkár, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

A táborban előadást tartott többek között Szerbin Pável, a Paksi Atomerőmű Zrt. kutatója,  Vass Vilmos, tanulásmódszertani szakértő, Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott, Szerencsés Károly, történész és Nánay Mihály, a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének elnöke.

A hét folyamán kulturális és szórakoztató eseményekre is sor került. Szerda este Hegedűs Endre zongoraművész tartott koncertet, csütörtök este A feltaláló című filmet nézhették meg a pedagógusok, Béres József és feleségével való beszélgetés keretében, csütörtökön délután a Szövetség tótkomlósi helyi szervezetének képviselői békési ízekkel és látványkonyhával készültek, illetve pénteken a résztvevők ellátogattak a karosi honfoglaláskori központba.

A rendezvény a Rákóczi Szövetség és a Kárpát-medencei Magyartanárok Kulturális Egyesülete közös szervezésében valósult meg.

Képgaléria: