Az Egyetemista Táborba magyarországi és felvidéki diákok érkeznek mintegy 150-en augusztus 17. és 21. között a Szövetség egyetemi szervezeteinek képviseletében.

Az Egyetemista Tábor a Rákóczi Szövetség legrégebbi hagyományokkal rendelkező rendezvénye, amely 1989 óta minden évben azt a célt szolgálja, hogy a kapcsolatépítés és a szórakozás mellett lehetőséget teremtsen a találkozásra a közélet, a gazdaság és a kultúra meghatározó személyiségeivel.

A táborban augusztus 18-án 10 órakor előadást tart Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az előadást követően a megújuló Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont kulcsát szimbolikusan átadják a kivitelező részére azzal a céllal, hogy 2021. június 4-én a Magyar Kormány támogatásával egy teljes egészében megújult üdülő fogadhassa a magyar fiatalokat.

Székesfehérváron a Vörösmarty Színházzal és a várossal együttműködésben Színjátszó Tábor veszi kezdetét augusztus 16-án, ahová középiskolás fiatalok érkeznek. A harmadik alkalommal megvalósuló tábor résztvevői bekapcsolódnak IV. (Kun) László koronázási szertartásjátékába és szereplői lesznek az augusztus 21. és 23. közötti előadásoknak.

 

Köszönjük, hogy hírt adnak a rendezvényekről!