A Rákóczi Szövetség a Nemzeti Összetartozás Évéhez és az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan belföldi honismereti diákutaztatási pályázatot hirdet magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségek részére.

A pályázat célja, hogy az őszi iskolai félévben a járványügyi szabályokhoz igazodva minél több középiskolai osztályközösség keressen fel honismereti kirándulások keretében olyan helyszíneket, amelyek a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódnak.

A pályázaton 300 000 forint keretösszegű utazási támogatás nyerhető el. A pályázat feltétele, hogy meg kell jelölni és fel kell keresni egy olyan történelmi emlékhelyet az utazás során, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelem valamely meghatározó eseményéhez. A kirándulásról a Rákóczi Szövetség applikációjába képes beszámolót kell feltölteni.

A Rákóczi Szövetség a 20. századi történelmi emlékhelyek kiválasztását az utazókra bízza, amely kapcsolódhat az első világháborúhoz, a trianoni országvesztéshez, a holokauszthoz, a második világháborúhoz, a náci és a kommunista diktatúrák áldozataihoz, 1956-hoz és a kitelepítésekhez.

A pályázat a Rákóczi Szövetség honlapján elektronikusan november 15-ig bármikor benyújtható. A kérelmeket a Szövetség a benyújtást követően 3 munkanapon belül elbírálja, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban megszervezhető és lebonyolítható legyen a kirándulás.

A honismereti osztálykirándulások az aktuális járványügyi szabályok mellett valósíthatók meg.

 

Pályázni online űrlapunkon lehet, mely elérhető az alábbi hivatkozásra kattinva:

https://www.rakocziszovetseg.org/palyazatok/felhivasok/1354-palyazati-adatlap-rdp20