Kedves Barátaink!

A Rákóczi Szövetség a budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködésben az elmúlt három évtizedben, minden évben megszervezte Gloria Victis 1956-os emlékünnepségét, többezer Kárpát-medencei középiskolás és egyetemista részvételével. Október 22-én délután az 1956-os forradalom bölcsőjénél, a műegyetemi aulai ünnepséggel vette rendszerint kezdetét az állami megemlékezés. Ezt követően az esemény fénypontját a történelmi útvonalon, a Műegyetemtől a Bem térre tartó fáklyás felvonulás jelentette.

Az idei évben sajnos nem tudunk diákokat hívni Budapestre, ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ’56-os fiatalok világraszóló szabadságküzdelmét továbbadjuk a mai fiataloknak.

A Rákóczi Szövetség az idei rendkívüli körülményekre tekintettel október 22-én, csütörtökön 11 óra és 11:30 között közösségi oldalain közvetíti megemlékezését a budapesti Műegyetemről. Emlékünnepségünkbe a Kárpát-medence 56 városa élőképekben kapcsolódik be, ahol a Rákóczi Szövetség középiskolás tagjai emelik fel az 1956-os lyukas zászlót. Megemlékezésünk ezekkel az élőképekkel is szeretné kifejezni a magyar fiatalok nemzeti összetartozását és tiszteletét a forradalom hősei előtt.

Tisztelettel azzal a kéréssel fordulunk az iskolákhoz, hogy tegyék lehetővé október 22-én, csütörtökön 11 óra és 11:30 között, hogy minél több osztályban megtekinthessék Gloria Victis 1956-os emlékünnepségünket a diákok.

 

A közvetítés az alábbi címeken érhető el október 22-én 11 órától:

https://www.youtube.com/user/RakocziSzovetseg

https://www.facebook.com/rakocziszovetseg

 

Együttműködését kérve és megköszönve!

 

Üdvözlettel,

Budapest, 2020. október 20.

 

Csáky Csongor,

a Rákóczi Szövetség elnöke

 

Dr. Halzl József,

a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke, 1956-os műegyetemi diák