Nagyon fontosnak érezzük hangsúlyozni az óvodapedagógusok és tanítók munkájának megbecsülését, azt, amit a gyermekek neveléséért és ezzel együtt a magyar iskolaválasztásért, illetve a magyar megmaradásért tesznek.

2021. január 29-én Balatoni Kata, Így tedd rá! programgazda, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató ismét online képzést tart Néphagyomány az óvodában és az iskolában - "Farsangtól Pünkösdig" témában külhoni óvodapedagógusoknak és tanítóknak.

A program során a résztvevők körbe utazzák a Kárpát-medencét, megismerve szokásvilágát és feltárva azokat a dalokat, játékokat, mondókákat, táncokat, melyek a hétköznapi pedagógiai folyamatokban alkalmazhatók. Terítékre kerül a farsangi mulatság, Balázs, Bálint, Gergely, március 15 megújulása, a nagyböjt világa, Virágvasárnap, húsvét, Szent György, pünkösd, de még anyák napja is. Ültetnek tulipánokat, énekelnek rózsákat, hordoznak kiszét, pünkösdi királylányt, huszárokat idéznek, esőt és napot varázsolnak, cserebogarat és gólyát keresnek. Mindezt a magyar kultúra páratlan kincsestárából merítve.

 

A képzés időpontja: 2021. január 29., péntek 17 és 20 óra között.

A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A regisztrációs határidő lejárt.