Hétvégén zajlott az év második óvodapedagógus találkozója, Szegeden.

A pedagógusok Temes és Arad megyéből, illetve Délvidékről érkeztek.

A rendezvény célja a magyar iskolaválasztás elősegítése, a külhoni magyar óvodák és iskolák kapcsolatépítésének elősegítése, az óvodapedagógusok és tanítók képzése, munkájának segítése, hatékonyság-javítás, illetve tartalmas és jó hangulatú együttlét volt.

A megnyitón Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket, köszönte meg áldozatos munkájukat.

Az óvodapedagógusok a megnyitót követően, a Szegedi Nemzeti Színházban tekintették meg a Szentivánéji álom című darabot.

Szombat délelőtt Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke mutatta be az MNT munkáját, programjait. Őt követte Erdei Ildikó, temesvári iskolaigazgató- pszichológus előadása. Délután Csáky Csongor, illetve Petrovay László, a magyar iskolaválasztásért felelős igazgató beszélgettek a résztvevőkkel a magyar iskolaválasztás helyzetéről az egyes régiókban, illetve a Szövetség ehhez kapcsolódó programjairól.

A délután Takaró Mihály, irodalomtörténész előadásával folytatódott, őt Tóth Péter Lóránt, versmondó követte, „Nekem áldott az a bölcső ”-  című verses összeállításával.

Az előadások után a szálloda wellness szolgáltatásait vehették igénybe a résztvevők.

A pedagógusok pozitívan értékelték a hétvégét, új ismeretekre tehettek szert, megismerhették határon túli kollégáikat, akikkel reméljük kapcsolatban maradnak a jövőben is.