A Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében

A vetélkedő témája:
Az Erdélyi Fejedelemség és a szétszakított Magyarország története (1526-1690)

A versenyen részt vehetnek magyarországi és határainkon túl élő magyar középiskolások (14-18 év között) 3 fős csapatokban képviselve iskolájukat.

A vetélkedő menete: Az első forduló feladatsorát a verseny honlapjáról tudják letölteni a csapatok 2018. december 6-án, csütörtökön 14 órakor, amelyet kitöltés után, legkésőbb aznap 16 óráig kell visszaküldeniük. A második, regionális forduló feladatlapját a Kárpát-medence különböző városaiban készítik el a résztvevők 2019. február 21-én. A szóbeli döntő a Pannonhalmi Főapátságban 2019. április 29- 1. között kerül megrendezésre, melyre a legjobb teljesítményt elért 10 csapatot hívjuk meg.

A döntőbe jutott csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek. Az 1–3. helyezett csapatok és felkészítő tanáraik részt vehetnek a vetélkedő témájához illeszkedő nyári szakmai kiránduláson, s a felkészítő tanárok munkáját értékes tárgyi nyereményekkel ismerjük el.

felkészüléshez ajánlott szakirodalom 2018. szeptember 28-tól tekinthető meg a vetélkedő honlapján!

Jelentkezni 2018. november 29-ig a culturanostra.bences.hu weblapon lehet a diákok nevének, iskolájának és felkészítő tanárának megjelölésével. A jelentkezéskor e-mail címet kell megadni, ahova a versennyel kapcsolatos információkat postáznak a szervezők. Minden jelentkezett csapat önálló e-mail címmel kell rendelkezzen, mely egyben bejelentkezési névként is működik a verseny honlapján. A Cultura Nostra Történelmi Vetélkedő honlapján további információ szerezhető a versenyről: http://culturanostra.bences.hu/