A Rákóczi Szövetség 2018. november 16-18. között határon túli óvodapedagógusok és alsós (alapiskolai) tanítók részére továbbképzéssel egybekötött találkozót szervezett. Az óvodapedagógusok, illetve tanítók Felvidékről érkeztek.

A rendezvény célja a magyar iskolaválasztás elősegítése, a külhoni magyar óvodák és iskolák kapcsolatépítésének elősegítése, az óvodapedagógusok és tanítók képzése, munkájának segítése, hatékonyság-javítás, illetve tartalmas és jó hangulatú együttlét volt.

A megnyitón Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, illetve Halzl József, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke köszöntötte a közel 150 résztvevőt. Ezt követően Horváth Judit, a Galánta és Vidéke Célalap programszervezője ismertette a Célalapok munkáját. A péntek este Kurucz Ádám verses összeállításával ért véget.

Szombat délelőtt Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a pedagógusokat,majd bemutatkoztak a résztvevő intézmények és pedagógusok, amit Menyhárt József, az MKP elnökének előadása, illetve Fekete Irén, az SZMPSZ elnökének előadása követett.  

A hétvége folyamán a pedagógusok a Rákóczi Szövetség munkatársaival beszélgettek a magyar iskolaválasztás helyzetéről az egyes régiókban, illetve az ehhez kapcsolódó programokról, pályázati lehetőségekről.

Szombat este Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész kápráztatta el a résztvevőket zongorajátékával.

Vasárnap délelőtt a lezárás és az elköszönés jegyében telt.

Képgaléria: