A Rákóczi Szövetség Diaszpóra Programja keretében, december 13. és 22. között 130 diaszpórában élő magyar fiatalt lát vendégül.

Az Argentínából, Brazíliából, Új-Zélandról, Dél-Afrikából, az Egyesült Államokból és Ausztráliából érkező magyar gyökerű diákok, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó kulturális programokon, népi műhely foglakozásokon, hagyományos disznótoron vehetnek részt számos egyéb program között. 

A Szövetség fontosnak tartja, hogy a hazánktól sok ezer kilométerre élő magyar származású fiatalok megismerjék kultúránkat és hagyományainkat, illetve kontinenseken átívelő kapcsolatokat alakítsanak ki a világ és a Kárpát-medence magyarsága között.

A Rákóczi Szövetség a Magyar Diaszpóra Tanács kérése alapján, a Magyar Kormány támogatásával 2018-ban 16 programidőszak során csaknem ezer, 10 és 29 év közötti diaszpórában élő magyar fiatalnak biztosított lehetőséget magyarországi tanulmányútra.

A sikeresnek tekinthető program jövőre is folytatódik. További információ és a jelentkezés részletei a Szövetség honlapján találhatók: https://www.rakocziszovetseg.org/diaszpora

A diaszpórából érkező fiatalok budapesti tartózkodása idején szívesen adunk lehetőséget a sajtónak interjúk, riportok készítésére.

Köszönjük, hogy hírt adnak az eseményről!