A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Kampánya keretében március 30-án, szombaton 10 órától Családi ovis napot szervez színes programokkal a felvidéki Komáromban, együttműködésben a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével, a Csemadokkal és a Dunamente TDM-mel. Az eseményre több mint félezer óvodást várnak szüleik kíséretében.

A Családi ovis napon Ringató programmal várják a legkisebbeket, majd fellép a Görömbő Kompánia, és koncertet ad az Alma együttes.

Az eseményen a régió magyar iskoláinak képviselőivel kötetlenül beszélgethetnek a szülők az iskolaválasztás kérdéseiről. 

A külhoni régiókban ezekben a napokban kell döntést hozniuk a szülőknek arról, hogy iskolakötelessé váló gyermeküket milyen nyelvű iskolába íratják.  A szervezők a hétvégi rendezvénnyel is szeretnék a magyar iskolaválasztás fontosságára ráirányítani a szülők figyelmét.

Idén áprilisban minden magyar iskolába beiratkozó kisgyermeknek iskolatáskát ajándékoz a Rákóczi Szövetség a Magyar Iskolaválasztási Programja által érintett régiókban. A program érinti a teljes Felvidéket, Kárpátalját, Vajdaságot és hat erdélyi megyét. 

Az eseményen sajtótájékoztatót tart a magyar iskolaválasztás fontosságáról Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Bauer Ildikó, a Dunamente TDM képviselője és a Csemadok képviselője.