Együttműködési szerződést kötött a külhoni magyar iskolaválasztás és a Kárpát-medencei középiskolai kapcsolatok erősítése érdekében a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Rákóczi Szövetség. A megállapodást 2019. május 6-án Kövér László, az Országgyűlés elnökének köszöntőjét követően írták alá a felek a Parlament Vadásztermében. Az eseményen a Házelnök mellett felszólalt Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke és Csáky Csongor, a Szövetség elnöke. Az együttműködés megkötésére a megyei jogú városok polgármestereinek jelenlétében került sor.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége fontosnak tartja a külhoni magyar közösségek megmaradását, és ennek érdekében hosszú távon partnerségéről és támogatásáról kívánja biztosítani a Rákóczi Szövetséget és annak Magyar Iskolaválasztási Programját.

A Rákóczi Szövetség Kárpát-medence-szerte több mint 300 középiskolai szervezete közül több tucat a megyei jogú városok középiskoláihoz kötődik. Az együttműködés magába foglalja a Rákóczi Szövetség középiskolásokat megszólító programjainak minél szélesebb körű kiterjesztését a megyei jogú városok iskoláira is.

Fotók: ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA

Képgaléria: