A Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontjába július 15-én több mint 350 nagyvilágban élő magyar fiatal érkezett.

Az egy hetes rendezvényt július 16-án, 17 órakor a Rákóczi Szövetség elnökével, Csáky Csongorral együtt Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa, valamint Hörcsik Richárd, országgyűlési képviselő nyitotta meg egy színes műsor keretében. Fellépett a hajdúnánási Aranyszalma Néptáncegyüttes, és az Argentínából, Buenos Airesből érkezett Regös Néptánegyüttes tagjai magyarbődi énekeket adtak elő. 

A résztvevők Ausztráliából, az Egyesült Királyságból, Csehországból, Új-Zélandról, Olaszországból, Franciaországból, Svédországból, Spanyolországból, Ausztriából, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Argentínából, Brazíliából, Venezuelából és Uruguayból érkeztek.

A tábor az anyanyelv, a néptánc és a sport köré szerveződött azzal a céllal, hogy a táborozók identitását, nyelv- és kultúraismeretét, valamint kapcsolataikat erősítse, fejlessze. A programban sok más mellett kassai és sárospataki kirándulás, hagyományőrző foglalkozások és bemutatók, sportprogramok  - a sárkányhajózástól a biciklitúráig – és számos kulturális és szórakoztató elem szerepelt.

 

Képgaléria: