A Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontjába augusztus 12. és 21. között közel 400 nagyvilágban élő magyar fiatal érkezett.

A résztvevők Ausztráliából,  Új-Zélandról, az Egyesült Királyságból, Törökországból, Macedóniából, Ukrajnából, Lengyelországból, Franciaországból, Spanyolországból, Ausztriából, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Argentínából, Uruguayból és Dél-Afrikából érkeztek.

A tábor az anyanyelv, a néptánc és a sport köré szerveződött azzal a céllal, hogy a táborozók identitását, nyelv- és kultúraismeretét, valamint kapcsolataikat erősítse, fejlessze. A programban sok más mellett kassai és sárospataki kirándulás, hagyományőrző foglalkozások és bemutatók, sportprogramok  - a sárkányhajózástól a biciklitúráig – és számos kulturális és szórakoztató elem szerepel.

A megnyitón Szilágyi Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság miniszteri biztosa és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke köszöntötte a fiatalokat.