A Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborába 2019. augusztus 20-25. között a magyarországi hallgatói önkormányzatok, a külhoni egyetemi diákszervezetek és a diaszpóra közösségek egyetemista képviselői érkeztek több mint 300-an. 

Az egyetemisták idén először Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban találkozhattak.

A tábor célja nem csak a kapcsolatépítés, az identitáserősítés, a közös élmények biztosítása volt, hanem a közös gondolkodás a nemzet, a kultúra, valamint a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarság aktuális kérdéseiről. A rendezvény során a fiatalok a közéleti, tudományos és gazdasági előadások mellett számos szórakoztató- és sportprogramon vettek részt.

A rendezvényre ellátogatott többek között Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh  Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Frank Spengler, a Konrad-Adenauer-Stiftung képviseletvezetője, Erdélyi Rudolf, a BGA Zrt. vezérigazgatója és Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.  

A tábor során az egyetemistáknak több nagyvállalat, többek között az MVM Zrt., az OTP Bank Nyrt., és a T-Systems Zrt. kínált lehetőséget workshopok keretében a munkavállalási és továbbképzési lehetőségekről. 

A diákok ellátogattak Sárospatakra, ahol megtekintették a Rákóczi-várat, de volt bográcsfőző verseny, illetve a Bombios munkatársai okosméta bajnoksággal kedveskedtek a fiataloknak.

A táborban fellépett a Kiss Kata Zenekar, illetve a Bohemian Betyars. Az utolsó este és fergeteges búcsúesttel zárult.

 

Összmagyar Egyetemista Tábor

 
 

A rendezvény támogatói: Miniszterelnökség, Konrad Adenauer Stiftung, OTP Bank Nyrt.

Képgaléria: