Az idei ősszel negyedik és egyben utolsó alkalommal találkoznak külhoni óvodapedagógusok és tanítók november 29. és december 1. között a Rákóczi Szövetség szervezésében.  A Rákóczi Szövetség az idei ősszel több mint 700 külhoni magyar óvónőnek és tanítónak szervezett hétvégi találkozókat azzal a céllal, hogy kifejezze az óvónők és tanítók iránti megbecsülését, különös tekintettel arra, hogy a magyar iskolaválasztás elősegítésében meghatározó szerepet töltenek be.

A rendezvényen a szakmai és a kulturális programok mellett kiemelt szerepet kap a pihenés és a kapcsolatteremtés és nem utolsósorban a magyar iskolaválasztási kampány végrehajtásának egyeztetése. A hétvégi rendezvényre ellátogat és előadást tart Lőrinczi Zoltán, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és Orosz Ildikó, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Főiskola rektora.

Az első találkozó Szegeden valósult meg október 11. és 13. között, ahová a Vajdaságból, Dél-Erdélyből és Csángóföldről közel kétszázan érkeztek. A második találkozó november 8. és 10. között zajlott Székesfehérváron, ahová nyugat-felvidékről 150-en érkeztek, a harmadik alkalommal november 22. és 24. között 200 észak erdélyi és kelet-felvidéki óvónő találkozott.

 

Óvodapedagógus Találkozó Székesfehérvár

 
 

 

Köszönjük, ha hírt adnak a rendezvényről!