A Rákóczi Szövetség 2019. december 11. és 20. között szervezte meg a Diaszpóra Program adventi kirándulását, melyre mintegy 100 fiatal érkezett az Amerikai Egyesült Államokból, Argentínából, Ausztráliából, Brazíliából, Dél-Afrikából, Svédországból és Új-Zélandról.

A tíz nap alatt az ide látogató fiatalok megismerkedtek a főváros nevezetességeivel, megtekintették a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hadtörténeti Múzeum és a Terror Háza kiállításait, és átélhették a téli fürdőzés élményét a Széchenyi Fürdőben. A kirándulás szerves részét képezte a vidéki Magyarország megismerése, így a résztvevők eljutottak Ópusztaszerre, ahol Feszty Árpád monumentális, a magyarok bevonulását ábrázoló festményét nézték meg, de kirándultak Szentendrén és Esztergomban is.

Diaszpóra Program - Advent

A kirándulás utolsó előtti napján Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese köszöntötte a résztvevőket az Országház Delegációs termében. A köszöntő után a résztvevők a Parlement épületével, történetével ismerkedhettek.

A sokszínű programoknak köszönhetően, rengeteg ismerettel gazdagodtak a résztvevők, és ami még ennél is fontosabb, számos értékes, életre szóló kapcsolatot kötöttek a Rákóczi Szövetség tagjaival határon innen és túl.