A Rákóczi Szövetség együttműködésben a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársággal az idei évben is meghirdeti a Kárpátaljai Utazási Programot Kárpát-medencei közösségeknek, hogy a kárpátaljai régió idegenforgalmát fellendítsék és a magyar-magyar kapcsolatokat erősítsék.

Ennek részleteiről Grezsa István, miniszteri biztos és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke tart tájékoztatót 2020. február 27-én 11.30 órakor, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont kárpátaljai standjánál.

Kárpát-medencei családszervezetek, tantestületek, nyugdíjas és egyházi közösségek, valamint önkormányzatok testvértelepülési kapcsolatok ápolása, létrehozása céljából pályázhatnak idén a kárpátaljai kirándulásra, a Rákóczi Szövetség honlapján (https://www.rakocziszovetseg.org/hirek/642-palyazati-felhivas-karpataljai-utazasi-program-2020). 

A kiránduló csoportok 300 ezer forint utazási támogatást kaphatnak.

A programot 2016 tavaszán hirdette meg első alkalommal a Rákóczi Szövetség, ami sikertörténetté vált, hiszen az elmúlt négy évben több mint 350 utazó csoport mintegy 20.000 tagja jutott el Kárpátaljára, ami nagyban hozzájárult a nehéz helyzetbe jutott régió idegenforgalmának fellendítéséhez, és komoly erkölcsi támogatást is jelent az ott élők számára, hiszen azt bizonyítja, hogy a Kárpát-medence más pontján élő nemzettársaik komoly érdeklődést mutatnak a vidék és az ott élők élete iránt.  A Kárpátaljára utazó csoportok átlagosan két éjszakát töltenek el a régió panzióinak és falusi turizmusainak szállásain, több tízmillió forinttal támogatva így a nehéz gazdasági helyzetbe került helyi emberek megélhetését.

A Rákóczi Szövetség által ajánlott szálláshelyek listája ide kattintva elérhető. (A listán nem szereplő szálláshelyek is igénybe vehetők)