Az eseményen ünnepi beszédet mond Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Székely János, római katolikus püspök.

Az ünnepi megemlékezésen zárul be az a virtuális időkapszula, amelyet a Rákóczi Szövetség május elején hozott létre, Magyar vagyok 2020 elnevezéssel. 

A Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Bankot kérte meg arra, hogy az időkapszulát a benne szereplő sokezer üzenettel őrizze meg. Az időkapszulát Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke veszi át az eseményen.

Arra kértük a magyar embereket, hogy 2020. június 4-ig helyezzék el „Magyar vagyok...” kezdetű jövőnek szóló üzenetüket a  www.magyarvagyok2020.hu  oldalon.

A sokezer magyar ember üzenetét tartalmazó időkapszula legközelebb húsz év múlva, 2040. június 4-én nyílik ki újra.

Az eseményen elhangzik egy rendhagyó Himnusz szavalat. A magyar Himnusz 64 sorát 64 Rákóczis középiskolás diák a 64 történelmi vármegye szimbolikus helyszínéről szavalja el felvételről.

Száz évvel a trianoni döntés után szeretnénk megerősíteni, hogy bár a békediktátum gyász és veszteség számunkra, van okunk az örömre, hiszen nem tűntünk el a térképről, nem vesztünk el, és bizakodva tekinthetünk a jövőbe. 

Az eseményt élőben közvetítjük Facebook oldalunkon. 

Köszönjük, hogy hírt adnak az eseményről!