„A Rákóczi Szövetség 2018. április 20-22. között Orosházán szervezte meg a XXXII. Kárpát-medencei Középiskolás Vezetőképzőjét, amelyen mi, a Nagydobronyi Középiskola diákjai is részt vettünk két nevelőtanár kíséretében. Rajtunk kívül a Kárpát-medence 20 középiskolájából érkeztek diákok: Felvidékről, Erdélyből, Kárpátaljáról, Délvidékről és az anyaországból. Amikor az Alföld Gyöngye Hotelbe megérkeztünk hihetetlen nagy szeretettel fogadtak minket, gondosan megtervezett, érdekes programokkal vártak, aminek előkészítésen látszott mennyire sok időt szántak arra, hogy mi jól érezzük magunkat.

Pénteken a megnyitó után 19 órától ismerkedő estre került sor, ahol kicsit közelebbről meg lehetett ismerni a diákokat.

A 2. nap pedig Ópusztaszerre mentünk, a Csillagösvény Labirintusban csapatépítő versenyeken vettünk részt. Később ellátogattunk a Feszty-körképet megtekinteni és külön érdeklődés szerint lehetett választani, hogy ki melyik programon szeretne részt venni a későbbiekben. Ezután kellemesen elfáradva visszatértünk a szállásunkra és minden csapat bemutatta az ő Rákóczi Szövetségét, hogy miket szerveznek odahaza, ezt néhányan egy rövid prezentáció kíséretében mutatták be. Ezek után, akinek volt kedve elmehetett a Gyopárosfürdőbe az élményfürdőket kipróbálni.

Vasárnap reggel az orosházi református templomba istentiszteletre mentünk, miután véget ért, még egy meleg ebéddel vártak minket, s az ebéd elfogyasztása után indultunk haza, így zárult le a vezetőképző. Minden alaposan meg volt szervezve, s mi nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönetet mondunk a vezetőképző végén mindenkinek, akik segítettek a három nap során a szervezésben.”

Szántó Viola, a Nagydobronyi Középiskola 10. a osztályának tanulója