A Rákóczi Szövetség Diaszpóra Programja keretében 2018. június 15-18. között a szarajevói Magyar Polgárok Egyesületének 16 fős csoportja látogatott el Magyarországra.

A négynapos program során – a látogatás rövidsége miatt – elsősorban Budapesten ismerkedhetett a csoport apraja-nagyja hazánk történelmével, kultúrájával, hagyományaival. Megtekintették az Országházat, ellátogattak a Budai Várba, a Belvárosba, a Szent István Bazilika kupolájából megcsodálhatták az onnan nyíló panorámát, az Andrássy úton sétálva a Hősök terére és a Városligetbe, a Margit-szigeten járva pedig Szent Margit történetével ismerkedhettek.

Vasárnap a szentendrei Skanzen kiállítását bejárva ismerhették meg néphagyományainkat, tájegységeink építészeti stílusát és különböző szokásait. Innen Szentendre történelmi belvárosába mentek, ahol kiadós séta következett. A nyári hőségben tett városnézés fáradalmait a Széchenyi fürdőben pihenték ki a résztvevők.

Hétfőn délelőtt nyílt alkalom némi szuvenír beszerzésére és a Ferenciek terét keretező impozáns épületektől, a Klotild-palotáktól a Váci utca üzletei felé indulva. Ebédjük elfogyasztása után Ferihegyre indultak, eljött a szomorú búcsú ideje.

Képgaléria: