Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a Rákóczi Szövetség magyar nyelv és irodalom szakos tanárok számára szervezett nyári tábora. A rendezvénynek otthont adott az egri Park Hotel Minaret. A hétfői megnyitón köszöntötte a résztvevőket Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott, Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Takaró Mihály irodalomtörténész. Az este játékos ismerkedési esttel folytatódott.

A hét folyamán a résztvevők hallhattak előadást Szilágyi Domokosról, Kányádi Sándorról, Herczeg Ferencről, valamint több külhoni író és költő munkásságáról. A hét előadói Liktor Katalin, Szilágyi Éva, Péter Krisztina, Sebők Melinda, T. Palágyi Márta és Takaró Mihály voltak. Az irodalomtörténeti előadásokon túl történelmi és közéleti előadáson is részt vettek a pedagógusok, a tábor vendége volt Raffay Ernő történész, Balog Zoltán korábbi miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, Balczó András olimpiai és világbajnok öttusázó, Jezsó Ákos a Megyek túlra című regény szerzője, valamint Kun Ferencz a Rákóczi Szövetség alelnöke.

A résztvevőknek lehetőségük volt egy délutáni vársétára is, megtekintették a katakombákat, és a Gárdonyi-emlékházat, egy egész napos kirándulás keretében pedig a bélapátfalvai ciszterci apátságban, Szilvásváradon és a demjéni termálfürdőben is jártak.

Esti programként többen választották a belvárosi sétát és a Szépasszony-völgyet.