Szeptember 5-én a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola 23 elsőosztályosa vehette át a magyar összefogást jelképező beiratkozási ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség munkatársaitól. Az ösztöndíjátadáson a Rákóczi Szövetség részéről jelen volt Csáky Csongor, Petrovay László, Csizmadia Anna és Katona Flóra, a Rákóczi Hálózat mukatársa Striho Viktória, a Kassa és Vidéke Célalap vezetője Havasi Péter, a Kassai Kikelet egyetemi szervezet fiatal tagja Tohol Orsolya, továbbá Magyarország Kassai Főkonzulátusa képviseletében Gris Emese Diána konzul, valamint a felvidéki magyar nyelvű sajtó több képviselője is.

Csurkó Éva igazgatónő köszöntötte a résztvevőket, majd átadta a szót Tohol Orsolyának, aki immáron kassai egyetemistaként tért vissza az iskolába. Őt követve Gris Emese konzul asszony köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Csáky Csongor, a Szövetség elnöke gratulált a szülőknek a magyar iskola választásához.

Az ösztöndíjátadásról a hírek.sk tudósított: https://www.youtube.com/watch?v=2rH_Zhj_Rwk

Az ösztöndíjátadást egy sajtóvacsora követte, ahol a kelet-felvidéki magyar médiumok képviselőinek figyelmét hívták fel a Beiratkozási Program fontosságára, és kérték segítségüket az erről szóló hírek minél szélesebb körű terjesztésében.