Összesen 70 magyar diák érkezett a Bajai Anyanyelvi Táborba mely július 6. és 10 között került megrendezésre.  A tábor célja a délvidéki szórványban élő általános iskolások anyanyelvének erősítése, fejlesztése, elmélyítése. Az idén a Rákóczi emlékévhez kapcsolódóan a kuruckor volt a központi téma.

A megnyitón a tábor vezetője, Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a résztvevőket. Nagy sikere volt az irányított foglalkozásoknak, a Sugovicában való fürdőzésnek, csapatépítős játékoknak és a közös énektanulásnak.

A vasárnap szentmisével kezdődött, amit újabb csoportos foglalkozások követtek, a helyi bajai pedagógusok közreműködésével. A hangsúly a kreatív, játékos formában történő tanuláson volt. A nap további részében Figura Ede előadóművész látogatott el, mely interakív színházi műsorával tette színesebbé a délutánt. Az este egy jó hangulatú táncházzal zárult, melyet a sükösdi iskola igazgatója, Mihálovics Ferenc vezetett, valamint a bajai Bácska Banda zenélt számukra.

Másnap a kuruckorhoz kapcsolódó foglalkozásokon vettek részt, majd a nap további részében táborozók ellátogattak a Kiserdő Kalandparkba, ahol kipróbálhatták másszó képességeiket a magasba kifeszített kötélpályán.

A keddi nap folyamán a gyerekek egy izgalmas szabadtéri nyomozós városnéző túrán vehetettek részt. 

Az utolsó napon két születésnaposunkat közösen felköszöntötték, majd ezt követően a Türr Emlékműhöz kirándultak. A kirándulás végén zajlott a táborzárás, melynek következtében a táborozók a részvételt igazoló oklevelet vehetettek át, valamint a játékok győztesei ajándékban részesültek.

 

Képgaléria: