Első alkalommal szervezte meg Kárpát-medencei Óvodapedagógus Találkozóit a Rákóczi Szövetség az ősz folyamán. A találkozók célja, hogy az szakmában dolgozók munkájának fontosságát és megbecsülését kifejezze, illetve egy szakmai, de a kikapcsolódást is szolgáló hétvége keretében elősegítése a kapcsolatépítést és fórumot biztosítson a magyar nyelvű óvodákat és óvodapedagógusokat érintő kérdések megvitatásának. A találkozók kiemelt témája a magyar iskolaválasztás elősegítése a határon túli magyar közösségekben.

Elsőízben Székesfehérváron, 2017. szeptember 29. és október 1-je között 80 nyugat-felvidéki óvónő találkozójára került sor. A második találkozót 180 kelet-felvidéki, kárpátaljai és partiumi résztvevővel 2017. október 6.-8. között Hajdúszoboszlón tartották meg. A harmadik találkozó 2017. november 3-5. között Hódmezővásárhelyen valósult meg – mintegy 80 délvidéki, Fehér és Temes megyei pedagógus vett rész a hétvégi eseményen.

Mindhárom hétvége eredményesnek bizonyult: nagysikerű előadások hangzottak el, szakmai kapcsolatépítés, gondolkodás és párbeszéd indult el a résztvevők és intézményeik, valamint a Rákóczi Szövetség között.