A Rákóczi Szövetség magyar iskolaválasztási kampánya keretében az iskolai beiratkozást megelőző tavaszi időszakban számos nagyszabású rendezvényt szervez, melyek célja a magyarul beszélő óvodáskorú, illetve fiatalabb gyermekek és szüleik megszólítása

A január és március között, a régiós központokban zajló rendezvényeken az ovisokat és szüleiket színes programok várják. A rendezvényekre meghívást kapnak a helyi magyar közösség meghatározó személyiségei, így a magyar tannyelvű oktatási intézmények vezetői és pedagógusai, ezáltal a szülők kötetlenül beszélgethetnek az iskolaválasztás kérdéseiről.

A rendezvények célja kettős. A legkisebbeknek szánt „Első könyvem” című babanapló átadásával szeretnénk gesztust gyakorolni a családok felé, hogy érezzék, a magyar társadalom odafigyel rájuk és az ő megszületett gyermekük fontos a magyar társadalom, a magyar közösség számára. Továbbá kulcsfontosságúnak tartjuk azt, hogy a helyi magyar szülők, családok minél előbb találkozzanak a magyar oktatási intézmények – óvodák, iskolák – nyújtotta lehetőségekkel, ismerjék meg ezen intézmények előnyeit és közvetlen kapcsolatba kerüljenek az óvodák, iskolák vezetőivel, pedagógusaival, így elősegítve a helyes döntés meghozatalát.

 

 

 

Családi Ovis Nap Komáromban