A június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség

A program célja, hogy a középiskolások a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy az utazó csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen június 4-éhez kapcsolódóan. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amelyhez a Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától és a megtett távolságtól függően akár 300 ezer forint utazási támogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2019. május 14. (kedd)

Örömmel tudjuk elmondani, hogy a csíksomlyói pápalátogatásra június 1-jén közel félszáz középiskola 2000 diákja utazhat a Szövetség támogatásával.

Idén március 15-én 117 középiskola több mint 5000 diákja utazhatott.

További információ ide kattintva érhető el.