Beszámoló - Temes megyei Óvodai Program 2017

2017. február 27-én a Rákóczi Szövetség képviseletében Csáky Csongor és Katona Csilla, valamint Varga Róbert a szegedi helyi szervezet vezetője Temesvárra látogattak a magyar iskolaválasztási kampány keretében, hogy Temes megye 200 magyar nagycsoportos óvodásának átadják a Szövetség ajándékcsomagját.

A temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum óvodájában 15, a Bartók Béla Líceum óvodájában 85 iskolakezdés előtt álló gyermek részesült szülei kíséretében a magyar iskolaválasztás mellett szóló érveket is tartalmazó ajándékcsomagban.

A Szövetség képviselői mellett jelent voltak az ünnepélyes csomagátadásokon az intézmények pedagógusai, vezetői Kocsis Zoltán és Erdei Ildikó, illetve Halász Ferenc Temes megyei tanfelügyelő.

A megye többi településén élő 100 nagycsoportos magyar óvodás részére a tanfelügyelőség és a Bartók Béla Líceum segítségével jutottak el az ajándékcsomagok.

Az ajándékcsomag a benne található üzenettel együtt 40 olyan családhoz is eljutott, akiknek gyermeke nem magyar óvodát látogat.

A Rákóczi Szövetség Beiratkozási Programját 2015-ben terjesztette ki Temes megyére, a MOL Nyrt. támogatásának köszönhetően. A 2016/2017-es tanévben Temesvár magyar iskoláiban 9 éve nem tapasztalt számú iskolakezdő kezdte meg tanulmányait.

Bartók Béla Líceum