Idén huszonkilencedik alkalommal került megrendezésre a Rákóczi Szövetség leghosszabb múlttal rendelkező rendezvénye, a Szentendrei Főiskolás Tábor. A táborba a Szövetség egyetemi szervezetei kaptak meghívást, melyek közül számos felvidéki, kárpártaljai, erdélyi, partiumi, délvidéki és magyarországi intézmény diákjai vettek részt a találkozón.

A tábor első napján a délutáni órákban érkeztek meg a résztvevők, akik a regisztrációt követően elfoglalták szálláshelyeiket. A hét programja a megnyitóval kezdődött, amikor Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke köszöntötte a diákokat, valamint Csáky Csongor főtitkár is üdvözölte a hallgatóságot. A megnyitót követően Szilágyi Péter, Nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár ismertette a magyar kormány eredményeit, majd Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke tartott előadást az intézet tevékenységéről. Vacsora után a tábor első napja egy ismerkedési esttel folytatódott Dunai Márk Bence vezetésével, amely remek atmoszférát teremtett a rendezvény résztvevői között. Az este záró eseménye egy borkóstoló volt Csernus Károly vezetésével, amely tovább fokozta az amúgy is kiváló hangulatot.

Augusztus 22-én az előadások sorát Fluck Benedek, HR szakértő nyitotta, aki különböző karrier kihívásokról beszélt, illetve arra próbált rávilágítani, hogy a sikernek milyen tényezői lehetnek. Ezt követően Frank Spengler, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviseletének vezetője, a rendezvény egyik fő támogatója tartott előadást. Frank Spengler ismertette az Alapítvány történetét és munkáját, majd pedig a résztvevők kérdéseire válaszolt. Az ebéd előtti utolsó előadást Ablonczy Balázs történész tartotta „Trianon legendák” címmel, amely a békeszerződés körülötti nem hivatalos történéseket kívánta feltérképezni. Az ebédet követően is az előadásoké volt a főszerep, elsőként Berényi József ismertette a Felvidék közigazgatási helyzetét, majd Tárnok Balázs, egyetemi oktató beszélt a hallgatóságnak a kisebbségi jogok jelenlegi állapotáról az Európai Unióban. A keddi nap záró előadása Csatári Bence nevéhez fűződik, aki a Kádár-rendszer könnyűzenei politikájába vezette be a hallgatóságot. A szabadidőt, melyet főként sportolással töltöttek a résztvevők, illetve a vacsorát követően, egy kvízjátékon vehettek részt a hallgatók, a QuizNight munkatársainak vezetésével.

Szerdán délelőtt a politikai témájú előadások domináltak, amelynek sorában elsőként Metz Rudolf Tamás, az MTA fiatal kutatója beszélt a politikai vezetés különböző jelentéseiről. Ezt követően Boross Péter miniszterelnök elemezte azokat az eseményeket, amelyek a legnagyobb hatással voltak Magyarországra a XX. század folyamán. A tartalmas délelőtt Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő előadásával ért végett, aki bevezette a hallgatóságot az aktuális politikai kérdésekbe, majd a hallgatók kérdéseire válaszolt a professzor úr. A délután folyamán a szórakozásé volt a főszerep, hiszen a résztvevők kipróbálhatták a magukat egy „lasertag” párbajban, majd lehetőségük nyílt sportolásra és strandolásra is. A vacsorát követően, pedig a hagyományosnak mondható táncház következett, Szente János vezetésével.

A csütörtök reggelt Poór Károly, a Magyar Nemzeti Kereskedőház munkatársának és Biró Albert, a Rákóczi Szövetség elnökségi tagjának beszélgetése nyitotta, amelyen a hallgatóság megismerhette egy fiatal vállalkozó lehetőségeit Magyarországon. Az érdekfeszítő beszélgetést követően, Takaró Mihály irodalomtörténész előadása következett „Reformáció” címmel. Ebéd után a résztvevők egy kimerítő szentendrei városnézésen vettek részt, majd Gubík László, a felvidéki Martoson induló Esterházy Akadémiát mutatta be. Az este folyamán a résztvevők Bárány Krisztián, az I. világháború hőseinek emlékére készített „Halhatatlanok” című filmjét tekinthették meg.

A rendezvény utolsó napjának délelőttjén a hallgatók különböző pályázatokról kaphattak információkat, illetve a szervezők beszélgettek a résztvevőkkel a Rákóczi Szövetség tevékenységéről. Ebéd után a csoport elhagyta a tábor területét és Budapest felé vette az irányt, ahol elsőként a Magyar Nemzeti Galéria aktuális kiállítását tekinthették meg a tábor résztvevői. Ezt követően a hallgatók egy szabaduló szobás játékon vettek részt, amely egyöntetű sikert aratott. Az este, a hagyományokhoz méltóan egy hajókirándulással kezdődött, a Dunáról csodálhatták meg a résztvevők az éjszakai Budapestet, majd hajóval érkeztek vissza Szentendrére. A rendezvény programját búcsúest zárta.

Szombaton délelőtt a reggelit követően indultak haza a résztvevők.