A Délvidéki Kirándulás programsorozat legújabb állomásai közzé tartozott Zenta, Tóthfalu, Törökbecse és Szabadka. 2019. november 8-10. között 16 középiskola 100 diákja és tanára vállalkozott arra, hogy bebarangolják vajdaság egyes részeit.

A kiránduláson magyarországi, temesvári, valamint vajdasági diákok vettek részt. Péntek délután bekapcsolódtak a Zentán megszervezett Rákóczis Légy-Ott! Középiskolás Találkozó programjaiba. A rendezvény keretében megismerkedtek a Rákóczi Szövetség munkásságával, majd közel 1 000 fiatal társaságában hatalmasat buliztak ByeAlex és a Sleep koncertjén. A koncert befejeztével Tóthfalu felé vették az irányt, ahol Faragó Zoltán vezénylésével elfoglalták a szállásukat.

A szombat délelőtt Homolya Ákos vezetésével felfedezték Zenta városát. Zenta megismerése közben egyik legmeghatározóbb pont volt az 1944-es magyar áldozatok emlékművének megtekintése. Az emlékművet a kivégzések helyszínén, a híd mellett építették, 2007-ben állították fel a Recskó Béla által készített kopjafát. A megemlékezések hagyományosan halottak napján a temetőben, november 9-én (a gyilkosságok évfordulóján) pedig a hídnál vannak.

A nap további része Törökbecsén folytatódott, ahol a Hungária-szobor megtekintése után a csoport bekapcsolódott a Ricsaj – Magyar Népművészeti Fesztivál programjába. A résztvevők különböző foglalkozáson vehették részt: táncház, mesemondás, kézműves foglalkozás. A vacsora elfogyasztása után Tóthfalu felé vették az irányt.

Vasárnap reggel Faragó Zoltán körbevezette a csoportot Tóthfalun. Tóthfalut elhagyva a következő állomás Szabadka volt. Szabadka megtekintését követően a résztvevők elbúcsúztak egymástól és hazaindultak.