A 2017. november 24-26. között Törökbecsén megrendezett találkozóra a Vajdaságban működő helyi és ifjúsági szervezetek felnőtt vezetőit hívta meg a Rákóczi Szövetség, hogy velük egy tartalmas, jóhangulatú hétvége során legyen mód megbeszélni a legfontosabb, Délvidéken aktuális kérdéseket.

Pénteken a Rákóczi Szövetség munkatársai és Báló Tibor fogadták a résztvevőket a törökbecsei Tiszavirág Szállóban. A közel 50 vendég regisztrációját követően került sor a megnyitóra, majd a társaság a Kultúrházba vonult át, ahol a helyi magyar lakosokkal együtt a Kovácsok c. színdarabot tekintették meg az Újvidéki Színház társulatának előadásában. A színdarab nagy sikert aratott – különösképpen azért, mert a szórványban élő magyarságnak igen ritkán van lehetősége magyar nyelvű színdarabot látni otthoni környezetben. Az este további része a megismerkedés és viszontlátás jegyében, kötetlen beszélgetéssel telt.

Szombaton reggel a Prosperitati Alapítvány irodavezetője, Nagy Zita és kollégáinak előadása indította a napot: az alapítvány tevékenységéről és a gazdaságfejlesztési támogatások jövőjéről hallhattak a résztvevők fontos információkat. A nap második előadója Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke volt, prezentációja szintén nagy érdeklődésre tartott számot. Később Dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára köszöntötték a megjelent helyi szervezetei vezetőket, majd az ebéd során velük rövid munkamegbeszélést folytattak. Délután a csoport Beodrára utazott, hogy a település 2 múzeumát megtekintse, majd az Aracsi Pusztatemplomnál tettek látogatást. Az esti program a Törökbecsén, a Jókai Mór Művelődési Egyesület székházában folytatódott, ahol a helyi magyar fiatalok színes kulturális előadása fokozta a hangulatot, majd közös vacsorára következett.

Vasárnap a reggelit követően Tisza-parti sétával indult a nap, majd az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőse, Leiningen-Westerburg Károly törökbecsei mellszobránál helyeztek el koszorút a csoport tagjai. A délelőtt további része kerekasztalbeszélgetéssel telt. A hétvége közös ebéddel zárult, majd mindenki a mihamarabbi viszontlátás reményében vett búcsút a többiektől.